Nieuws

FARO nieuws

28/02/2019

Zuster Katelijn Vandekerckhove van het internaat Don Bosco te Groot-Bijgaarden schreef een artikel over het FARO-project dat dit jaar loopt bij hen op het internaat. 

Je vindt het hier terug. Wat zijn we fier dit te mogen lezen!

 28/01/2019

Op donderdag 6 februari 2020 stelt Haim Omer zijn meest recente boek voor: 'Teachers Today: from survival to missiion'. Vroegboektickets zijn binnenkort verkrijgbaar via www.ucll.be/navormingvoorleraren.

16/01/2019

Kleuters lossen zelf conflict op aan herstelmuur. 

Lees het artikel hier.

7/1/2019

Interessante studiedag: Geweldloos Verzet: Bespiegelingen vanuit theorie, onderzoek en praktijk

Op 8 februari 2019 organiseren de Vrije Universiteit Brussel en het Belgisch Instituut voor Geweldloos Verzet een studiedag naar aanleiding van de lancering van het boek "Geweldloos Verzet: Bespiegelingen vanuit theorie, onderzoek en praktijk". 
 
Programma:
klik HIER
 
Plaats:
VUB Vrije Universiteit Brussel - Pleinlaan 2 - 1050 Elsene - Aula Qb
 
Prijs:
80€  (boek inbegrepen)
 
 
 
Bent u geïnteresseerd en nog niet ingeschreven?
Registreer u dan via:  INSCHRIJVEN
 
 
 
Accreditering voor artsen werd aangevraagd
 
We kijken er naar uit u te mogen verwelkomen.
 
Namens het BIGV,
Frank Van Holen 
Annik Lampo

30/10/2018

Ondertussen zijn we het derde schooljaar gestart met het FARO-project. De nieuwe scholen en internaat hebben hun tweedaagse opleiding net achter de rug en kunnen na de herfstvakantie starten met de grote teams. Wij zijn zeer enthousiast over de nieuwkomers en kijken er naar uit om aan de slag te gaan. 

27/09/2018

Artikel Klasse " Kleuterklas zonder strafstoel of beloningsstickers"  over nieuwe autoriteit in de klas bij kleuters. 

Juf Hanne van kleuterschool De Gummi’s doet het in haar klas zonder strafstoel of beloningsstickers. “Veel praten met de kleuters en het positieve benadrukken werken veel beter dan het klassieke straffen en belonen.” Lees hier het artikel. 

05/06/2018

Projectoproep FARO-project 2018-2019. 

Met genoegen kondigen we u de verlenging van het project FARO aan. Faro is een samenwerking tussen het CLB Pieter Breughel en PAika, de afdeling kinderpsychiatrie van het UZ Brussel. Hierbij vindt u eerst een korte omschrijving van het project en vervolgens de uitleg over de mogelijkheid om uw school voor dit project in te schrijven.

U kan zich nog steeds kandidaat stellen.

Voor meer vragen gelieve contact op te nemen met het FARO-team via [email protected].

Meer info: Projectoproep FARO 2018-2019

09/11/2017

Kleinzoon Mahatma Gandhi op boekenbeurs. Lees hier verder.

06/11/2017:

'Faro beperkt zich niet tot de Brusselse scholen...'  Lees hier verder.

16/10/2017:

Op 29 september 2017 werd er op de netwerkdag ‘Samen tegen schooluitval’ een uiteenzetting gegeven over het FARO-project door een zorgcoördinator van Leo XIII en een FARO-medewerker.

16/10/2017:

In september 2017 zijn vier Brusselse basisscholen gestart met het FARO-project. Intussen kregen zij een intensieve tweedaagse opleiding door Dr. Edward Campforts en het FARO-team. Begin oktober zijn we gestart met de implementatie van Geweldloos Verzet op de scholen. Wij zijn alvast heel verheugd om met deze enthousiaste scholen aan de slag te gaan.

01/09/2017:

Wij zijn enthousiast dat we het FARO-project tijdens het schooljaar 2017-2018 kunnen verderzetten en kijken er alvast naar uit om de methodiek van geweldloos verzet en nieuwe autoriteit te introduceren in de Brusselse scholen! 

 

Faro Logo

Geweldloos verzet en nieuwe autoriteit implementeren in scholen in samenwerking met het UZ Brussel - PAIKA.